Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over uw boeking
In samenwerking met Hotel in Brussel

Hotel Metropole

2850+ ReviewsToon prijzen

Wilt u een aantal dagen baden in luxe en genieten van een bijzondere mix aan klassieke stijlen? Kies dan voor Hotel Metropole, het oudste hotel in Brussel. In de loop van de jaren heeft het hotel talloze prijzen gekregen en hebben er veel beroemdheden gelogeerd. Zo was ooit de Sjah van Perzië te gast, net als verschillende Amerikaanse presidenten, leden van het Belgische koningshuis, Richard Branson, Willeke van Ammelrooy en vele anderen.

Hotel Metropole startte in 1890 als Café Métropole en werd gerund door de gebroeders Wielemans. Het café werd zo’n succes dat de broers al snel het aangrenzende bankgebouw konden kopen om een hotel in te beginnen. De Franse architect Alban Chambon werd ingeschakeld om het verbouwde pand rijk te decoreren. Al eerder waren er ongekend moderne voorzieningen geïnstalleerd, zoals elektriciteit, verwarming en liften. Nog steeds zijn de verschillende streken waardoor de architect zich heeft laten inspireren te zien in de inrichting: met name India, Frankrijk en Italië.

Vanuit de grote hal gaat u via een imposante marmeren trap naar uw kamer. Alle standaardvoorzieningen zijn uiteraard aanwezig, zoals een flatscreen tv, telefoon en minibar. De luxere kamers hebben extra voorzieningen. In de badkamer vindt u een douche of ligbad, net als een toilet, haardroger en weegschaal.

’s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd in de ontbijtzaal in Indiase stijl. Later op de dag kunt u iets drinken in Bar le 31 en eten in het bekroonde restaurant L’Alban Chambon. Uiteraard is in Hotel Metropole Wifi aanwezig, maar wel tegen betaling. Parkeren kan in de buurt voor ongeveer 25 euro per dag, maar het reserveren van een parkeerplaats is helaas niet mogelijk. Een betere optie is reizen met het openbaar vervoer, Hotel Metropole ligt vlakbij metrohalte De Brouckère.

Meer informatieReserveer nu

Foto´s

Locatie

Place de Brouckere 31, 1000 Brussel, België

2850+ ReviewsToon prijzen

Labels:, ,

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over uw boeking.

In samenwerking met Hotel in Brussel